Anthony George



Wszystka wiedza, jaką ludzie zgromadzili przez wieki na temat Anthony George, jest teraz dostępna w Internecie, a my zebraliśmy ją i uporządkowaliśmy dla Ciebie w najbardziej przystępny sposób. Chcemy, abyś mógł szybko i sprawnie uzyskać dostęp do wszystkich informacji o Anthony George, które chcesz poznać, aby Twoje doświadczenie było przyjemne i abyś czuł, że naprawdę znalazłeś informacje o Anthony George, których szukałeś.

Aby osiągnąć nasze cele, dołożyliśmy starań nie tylko w celu uzyskania najbardziej aktualnych, zrozumiałych i prawdziwych informacji o Anthony George, ale także upewniliśmy się, że wygląd, czytelność, szybkość ładowania i użyteczność strony są tak przyjemne, jak to tylko możliwe, abyś mógł skupić się na tym, co najważniejsze, czyli na poznaniu wszystkich dostępnych danych i informacji o Anthony George, bez konieczności martwienia się o cokolwiek innego - my już zajęliśmy się tym za Ciebie. Mamy nadzieję, że udało nam się osiągnąć nasz cel i że użytkownik znalazł poszukiwane informacje o Anthony George. Witamy Cię i zachęcamy do dalszego korzystania z scientiapl.com .

Anthony George
Anthony George Eve Arden Checkmate 1961.JPG
George, jako Don Corey, z gocinn gwiazd Eve Arden w Checkmate (1961)
Urodzony
Ottavio Gabriel George

( 1921-01-29 ) 29 stycznia 1921
Zmary 16 marca 2005 (2005-03-16) (w wieku 84)
Zawód Aktor

Anthony George (urodzony jako Ottavio Gabriel George , 29 stycznia 1921-16 marca 2005) by amerykaskim aktorem, którego mona byo oglda gównie w telewizji . On jest najbardziej znany z ról Don Corey w CBS 's Checkmate Burke Devlin # 2 i Jeremiah Collins na ABC ' s Dark Shadows , jak dr Tony Vincente na CBS s Search for Tomorrow oraz dr Will Vernon # 3 ABC 's One Life to Live .

to

Urodzi si w Endicott w stanie Nowy Jork , niedaleko Binghamton , jako drugi syn woskich imigrantów . Od szóstego roku ycia George marzy o byciu w filmach. Po subie w II wojnie wiatowej George przeniós si do Hollywood . Chocia kilka pierwszych lat byo chudych, do 1950 roku otrzyma pierwsze uznanie i praca zacza si kumulowa. Zdecydowana wikszo ról George'a bya w telewizji.

Kariera aktorska

W 1955 roku pojawi si jako George Siergieja w odcinku potniejsze ni miecz religii antologii serialu telewizyjnego , Crossroads , w oparciu o opowieci o amerykaskich duchownych .

George odlano jako Indian przewodnika w odcinku 1956 "Death in the Snow" z NBC serii antologii , The Joseph Cotten Poka: na prób ; Cotten póniej odwzajemni przysug, wystpujc gocinnie w odcinku Face in the Window w Checkmate . George wcieli si w role Indian w zachodnim serialu CBS Brave Eagle , z Keithem Larsenem w roli modego wodza Cheyenne, który stara si utrzyma pokój z bia spoecznoci. George zosta obsadzony w odcinkach Zdrada At-Ta-Tu (1955), jako Nocny wiatr w Gosie wa (1955) i jako Czerwone skrzydo w Niedwiedzicy czarownicy (1956).

W 1957 roku pojawi si jako Sancho Mendariz w zachodnim programie telewizyjnym Cheyenne w odcinku The Spanish Grant. 31 lipca 1957 roku George zosta obsadzony w roli Nicka Frazee, rabusia bankowego, który zabija zastpc szeryfa przed ucieczk w odcinku Zatrzymaj si serialu Sheriff of Cochise , w którym szeryf Frank Morgan ( John Bromfield ), z siedzib w hrabstwie Cochise w Arizonie tworzy blokady drogowe w pogoni za Frazee'm i dwoma jego ludmi, ale uciekajcy bandyci wybieraj odosobnion drog w góry.

W 1958 roku zagra zbiegego psychicznie chorego w jednym z odcinków Highway Patrol , policyjnego dramatu z udziaem Brodericka Crawforda . (Pierwsze nazwisko aktora George'a czasami brzmi Anthony, czasem Tony). W styczniu 1959 roku George zagra rzymskokatolickiego ksidza, Ojca Johna, w odcinku Desperadorzy z westernowego serialu ABC / Warner Brothers , Sugarfoot , z Willem w roli gównej. Hutchins w roli tytuowej. Podczas misji w poudniowym Teksasie Sugarfoot dowiaduje si o tajemniczym spisku majcym na celu zamordowanie meksykaskiego prezydenta Benito Juareza . Abby Dalton i Jack Kruschen wystpili gocinnie z George'em w tym odcinku odpowiednio jako Elizabeth Bingham i Sam Bolt.

Póniej, w 1959 roku, George zosta po raz pierwszy obsadzony jako agent federalny Cam Allison w pierwszym sezonie serialu ABC The Untouchables , z Robertem Stackiem . Pojawi si w dwunastu odcinkach, zanim wyldowa w Checkmate . Po zakoczeniu Checkmate pojawi si jako gówna posta w odcinku Wagon Train The Johnny Masters Story .

Gwiazda opery mydlanej

Najduej dziaajcy sukces George'a pochodzi z jego dziesicioletniej kariery w telewizyjnych operach mydlanych . W 1967 roku George zastpi Mitchella Ryana jako rozmylajcego Burke Devlin w Dark Shadows . Kilka miesicy póniej posta zostaa zabita w katastrofie lotniczej, a George stworzy rol Jeremiaha Collinsa w retrospekcji do roku 1795. Historia trwaa przez wiksz cz 1967 roku, a do mierci Jeremiasza. George uzyska kolejne role w programie CBS Search for Tomorrow (jako dr Tony Vincente, 197075) i One Life to Live (jako dr Will Vernon # 3).

Pod koniec lat 70. i na pocztku 80. One Life to Live zostao napisane i wyprodukowane przez wielu absolwentów Dark Shadows , co doprowadzio do sceny, w której dawne gwiazdy Dark Shadows George, Nancy Barrett i Grayson Hall , jako ich odpowiednicy w Llanview , zastanawiali si, gdzie wczeniej spotkali si. Po wykreleniu z One Life to Live w 1984 roku George nadal sporadycznie pojawia si w filmach i telewizji. W 1988 roku zagra rol Alexa Karidesa w filmie Baja, Humbug w dramacie kryminalnym CBS, Simon and Simon .

mier i dziedzictwo

Anthony George zmar na rozedm puc w 2005 roku w wieku 84 lat w szpitalu w Newport Beach w Kalifornii .

W 1991 roku George otrzyma Brzow Gwiazd na Sidewalk of Stars w Binghamton w stanie Nowy Jork , niedaleko Endicott, gdzie si urodzi i wychowa.

Filmografia

Rok Tytu Rola Uwagi
1950 Czarna rka Rozbójnik Niewymieniony
1950 Pod moj skór Rico Niewymieniony
1950 Uwielbiam tego brutala Ochroniarz Pretty Willie's Niewymieniony
1950 Gdzie koczy si chodnik Scalise Hoodlum Niewymieniony
1951 Grubas Anthony the Wolf Niewymieniony
1951 Wewntrz murów wizienia Folsom Skazaniec przetrzymujcy zakadnika stranika Niewymieniony
1951 Nigdy nie moesz powiedzie Detektyw porucznik Louie Luisetti
1954 Przygody Hajji Baby Stra Paacowa Niewymieniony
1954 Srebrny kielich Sicarii Niewymieniony
1956 Trzy ze siostry Tony Cadiz
1956 Dziesi Przykaza Niewolnik Niewymieniony
1957 Chicago poufne Duncan
1957 Gunfire at Indian Gap Juan Morales

Bibliografia

Linki zewntrzne

Opiniones de nuestros usuarios

Oskar Rakowski

Wpis _zmienna bardzo mi się przydał.

Emil Kania

Uznałem, że informacje, które znalazłem na temat zmiennej Anthony George, są bardzo przydatne i przyjemne. Gdybym musiał umieścić 'ale', może to oznaczać, że nie jest wystarczająco wyczerpujące w swoim sformułowaniu, ale poza tym jest świetne.

Mieczyslaw Kowal

Dzięki za ten post na Anthony George, właśnie tego potrzebowałem

Thomas Tomczyk

Język wygląda na stary, ale informacje są wiarygodne i ogólnie wszystko, co napisano o Anthony George, daje dużo pewności.