Anthony Johnson (muzyk)



Wszystka wiedza, jaką ludzie zgromadzili przez wieki na temat Anthony Johnson (muzyk), jest teraz dostępna w Internecie, a my zebraliśmy ją i uporządkowaliśmy dla Ciebie w najbardziej przystępny sposób. Chcemy, abyś mógł szybko i sprawnie uzyskać dostęp do wszystkich informacji o Anthony Johnson (muzyk), które chcesz poznać, aby Twoje doświadczenie było przyjemne i abyś czuł, że naprawdę znalazłeś informacje o Anthony Johnson (muzyk), których szukałeś.

Aby osiągnąć nasze cele, dołożyliśmy starań nie tylko w celu uzyskania najbardziej aktualnych, zrozumiałych i prawdziwych informacji o Anthony Johnson (muzyk), ale także upewniliśmy się, że wygląd, czytelność, szybkość ładowania i użyteczność strony są tak przyjemne, jak to tylko możliwe, abyś mógł skupić się na tym, co najważniejsze, czyli na poznaniu wszystkich dostępnych danych i informacji o Anthony Johnson (muzyk), bez konieczności martwienia się o cokolwiek innego - my już zajęliśmy się tym za Ciebie. Mamy nadzieję, że udało nam się osiągnąć nasz cel i że użytkownik znalazł poszukiwane informacje o Anthony Johnson (muzyk). Witamy Cię i zachęcamy do dalszego korzystania z scientiapl.com .

Anthony Johnson
Imi urodzenia Roy Anthony Johnson
Urodzony ( 25.12.1957 ) 25 grudnia 1957
Pochodzenie Kingston, Jamajka
Gatunki Reggae
Instrumenty wokale
lata aktywnoci Póne lata siedemdziesite - obecnie
Etykiety Midnight Rock, Live & Learn
Akty powizane Mystic I

Roy Anthony Johnson (urodzony 25 grudnia 1957), lepiej znany po prostu jako Anthony Johnson , to jamajski muzyk reggae , który by czonkiem grupy Mystic I i jest znany z przeboju z lat 80-tych Gunshot.

Biografia

Johnson urodzi si w Kingston na Jamajce w 1957 roku. Jego matka Cynthia Hamilton bya z zawodu sprzedawczyni, a jego ojciec by Barbadynem, który pracowa jako kelner w Sombero Club w Kingston. Rodzice Anthony'ego mieli razem troje dzieci przed separacj. Mieli te osobno inne dzieci, wic Johnson ma kilkoro rodzestwa.

Johnson zosta wychowany przez matk na podwórku kamienicy w samym sercu Trench Town. Stocznia Biah przy James Street 15½ ma due znaczenie dla rozwoju Johnsona jako artysty i muzyka. To podwórko, nalece do Indianina, który przeprowadzi si do Kingston z Kuby, podwoio si jako popularna sala taneczna w weekendy i wita. Niektóre z wielkich systemów dwikowych tamtej epoki, w tym King Tubby 's, gray na tacach na podwórku Biah. Wielu czoowych jamajskich piosenkarzy tamtych czasów równie pochodzio z Trench Town, a Johnson czerpa inspiracj z takich artystów jak John Holt , Dennis Brown i Alton Ellis , którzy regularnie odwiedzali jego podwórko przy pobliskiej White Street. Kiedy w Kingston doszo do eskalacji przemocy politycznej, Johnson przeniós si do Montego Bay , gdzie przebywa z modszym bratem Ellisa, Irvingiem. Tam zapiewa ze stalowym zespoem Irvinga, który wystpowa w lokalnych hotelach. Kiedy Johnson wróci na poudnie, mieszka w Portmore , gdzie zaprzyjani si z aktorem / komikiem Carlem Bradshawem i gra w zespole Bradshawa.

W poowie lat 70. Johnson rozpocz przesuchania w studiach Kingston wraz ze swoim przyjacielem Horacem Grassettem (lepiej znanym jako Badoo). Jego pierwszym nagraniem byo Free Black Man dla producenta Bunny Lee , chocia nie zostao ono wydane; Lee zasugerowa jednak, aby Johnson usun Roy ze swojego imienia i od tego czasu wystpuje jako Anthony Johnson. Póniej nagrywa dla braci Hoo Kim w Channel One Studios i odniós taki sukces, e móg kupi gitar. Johnson spdzi duo czasu w obozie Rasta na Selassie Drive, gdzie pozna Les Clarke i Balvin Fials, z którymi zaoy wokalne trio Mystic I.Nagrali kilka utworów z Linvalem Thompsonem , które wyda bez ich wiedzy jako album. Tajemniczy w Wielkiej Brytanii w 1979 roku. Utwory z tych sesji zostay równie wydane w 2009 roku przez Johnson na albumie Perilous Time Showcase . Nastpnie grupa nagraa trzy utwory dla Lee Scratch Perry w jego studio Black Ark , a Forward With Jah Orthodox wydany przez Perry'ego jako singiel w jego wytwórni Black Art. Stale nagrywa solo dla kilku czoowych jamajskich producentów, w wikszoci dla Channel One Studios , w tym dla Linvala Thompsona (Africa, Life is Not Easy), Henry'ego Junjo Lawesa (Let Go This One, Now Wiem ) i Harry J ( Follow Them Footsteps ), ale najwikszy sukces odniós pracujc z Jah Thomasem, który wyprodukowa swój pierwszy wielki hit w 1982 roku filmem Gunshot , w którym baga o zaprzestanie tak zwanej shotty mentalnoci, która pozostaje odwiecznym faworytem w systemach dwikowych. Po singlu pojawi si album o tej samej nazwie. Johnson kontynuowa nagrywanie w latach 80., wspópracujc z Prince Jammy przy przebojowym singlu A Yah We Deh oraz z Dillingerem przy singlu Too Much.

Johnson jest dobrze znany na Jamajce i na europejskim torze reggae. Od pónych lat 80. mieszka w Wielkiej Brytanii, gdzie wspópracuje z takimi producentami jak Jah Warrior , Rootsman i Mike Brooks , i nadal koncertuje w caej Europie, zwaszcza z francuskim zespoem Positive Roots Band .

Dyskografia

Albumy

  • Gunshot (1982), Midnight Rock
  • Reggae Feelings (1983), Vista Sounds - wersja rozszerzona wydana w 1999 roku, Culture Press
  • I'm Ready (Showcase Style) (1983), Rusty International
  • Reggae Feeling (1984), Live & Learn
  • Chcemy wicej mioci , postpu
  • A Yah We Deh (1985), Jammy's
  • Rasta Brothers (1985), Dancefloor - z Don Carlosem i Little Johnem
  • Robert French spotyka Anthony'ego Johnsona (198), Midnight Rock - z Robertem Ffrench
  • Togetherness (1996), House of Reggae - wznowione (2001), Prestige
  • Reggae Chronicles (2006), Hallmark
  • Gun Shot: Extended Version (2007), Roots
  • Jestem Jedyny , zespoy
  • Dancehall Victory (2010), nagrania Rupa Rupa
Z Mystic I
  • Mysterious (1979), Burning Sounds
  • Perilous Time Showcase (2009), Anthony Johnson Music

Syngiel

  • She Afi Come a Me (1977), Grimm Ben
  • Afryka (1979), Strong Like Sampson
  • Africa We Want to Go (1979), GG's
  • Hej kochanie (1980), Laser
  • Lody (1980), Laser
  • ycie nie jest atwe (1980), Strong Like Sampson
  • Let Go This One (1981), Greensleeves
  • Just Call Me Girl (1981), Freedom Sounds - z Lee Van Cliffem
  • Afrykanie musz by wolni (1982), Heartbeat
  • Dancehall Style (1982), Corner Stone
  • Don't Let Me Down Girl (1982), Heartbeat
  • Gunshot (1982), Midnight Rock
  • Sound Clash (1982), Midnight Rock
  • Too Much (1982), Oak Sound
  • Baby Loving (1983), Rusty International
  • Dreadlocks Fight (1983), Rusty International
  • Teraz wiem (1983), Greensleeves
  • Nigdy wicej si nie zakocham (1984), Rusty International
  • Nah Lick Shot (1984), Black Scorpio
  • Nice & Easy (1984), Black Scorpio
  • Stop My Loving (1984), Rusty International
  • Spend the Night With You (1988), Heights
  • Gunshot 90's Remix (1991), One Love
  • wiadomi mioci, Harry J
  • Wejd na trawnik, Poczenie
  • Dance With Me, Midnight Rock
  • Every Time I Hear Music, Midnight Rock
  • Feel Like Dancing / Dance & Romance, Midnight Rock - z Jah Thomasem
  • Podaj za nimi ladami, Harry J
  • I Feel Good, Youth in Progress
  • Jestem tym jedynym, zespoy
  • Know The Truth, Black Zodiac
  • Lost Love, czarny symboliczny
  • Loving a Woman, Midnight Rock
  • Move in Move Out, Explosion
  • My Girl, Duke of Earl
  • "Nice Up the Dance", Jammy's
  • Powiedz, e mnie kochasz, Poczenie
  • Ona jest moj królow, Reggae Sting
  • Strictly Rub a Dub, Midnight Rock
  • Take Me to the Show, Midnight Rock
  • You I Love, Midnight Rock
  • "Swinging Medley", Silver Kamel
  • True True Love, Jamajka Vices
  • Tribulation (2009), Heartical
  • Koncentracja (2007), Rupa Rupa Records
Z Mystic I
  • Forward With Jah Orthodox (1978), Black Art
  • Feeling Happy (1978), 56 Hope Road - bdnie napisane jako Mystic M
  • Shining Light (1978), Black Rose - bdnie uznany za Mystic Eyes

Bibliografia

Linki zewntrzne

Opiniones de nuestros usuarios

Antoni Witek

Informacje o zmiennej Anthony Johnson (muzyk) są bardzo ciekawe i rzetelne, podobnie jak pozostałe artykuły, które przeczytałem do tej pory, a jest ich już wiele, bo na randkę na Tinderze czekam prawie godzinę i się nie pojawia, więc daje mi to, że mnie to wystawiło. Korzystam z okazji, aby zostawić kilka gwiazdek dla firmy i srać na moje pieprzone życie.

Miroslaw Muszyński

Musiałem znaleźć coś innego na temat Anthony Johnson (muzyk), co nie było typową rzeczą, o której zawsze czyta się w Internecie, i podobał mi się ten artykuł _zmienna.