Anthony Joseph



Wszystka wiedza, jaką ludzie zgromadzili przez wieki na temat Anthony Joseph, jest teraz dostępna w Internecie, a my zebraliśmy ją i uporządkowaliśmy dla Ciebie w najbardziej przystępny sposób. Chcemy, abyś mógł szybko i sprawnie uzyskać dostęp do wszystkich informacji o Anthony Joseph, które chcesz poznać, aby Twoje doświadczenie było przyjemne i abyś czuł, że naprawdę znalazłeś informacje o Anthony Joseph, których szukałeś.

Aby osiągnąć nasze cele, dołożyliśmy starań nie tylko w celu uzyskania najbardziej aktualnych, zrozumiałych i prawdziwych informacji o Anthony Joseph, ale także upewniliśmy się, że wygląd, czytelność, szybkość ładowania i użyteczność strony są tak przyjemne, jak to tylko możliwe, abyś mógł skupić się na tym, co najważniejsze, czyli na poznaniu wszystkich dostępnych danych i informacji o Anthony Joseph, bez konieczności martwienia się o cokolwiek innego - my już zajęliśmy się tym za Ciebie. Mamy nadzieję, że udało nam się osiągnąć nasz cel i że użytkownik znalazł poszukiwane informacje o Anthony Joseph. Witamy Cię i zachęcamy do dalszego korzystania z scientiapl.com .

Anthony Joseph
Anthony Joseph, 2016
Anthony Joseph, 2016
Urodzony ( 12.11.1966 ) 12 listopada 1966
Port w Hiszpanii , Trynidad i Tobago
Zawód Poeta, prozaik, muzyk i naukowiec
Narodowo Brytyjsko-Trynidadyjskie
Alma Mater Goldsmiths College , University of London

Anthony Joseph (urodzony 12 listopada 1966 w Port of Spain , Trynidad i Tobago ) to brytyjski poeta, prozaik, muzyk i naukowiec.

Biografia

Józef urodzi si w Port of Spain , Trynidad , gdzie by wychowywany przez dziadków. Zacz pisa jako mae dziecko i cytuje swoje gówne inspiracje jako calypso , surrealizm , jazz , duchowy koció baptystów , do którego uczszczali jego dziadkowie, i rytmy karaibskiej mowy. Joseph mieszka w Wielkiej Brytanii od 1989 roku.

We wrzeniu 2004 roku zosta wybrany przez Renaissance One i Arts Council England jako jeden z 50 czarnych i azjatyckich pisarzy, którzy wnieli znaczcy wkad do wspóczesnej literatury brytyjskiej, pojawiajc si na fotografii A Great Day in London i wystpujc na imprezie w British Biblioteka . W kwietniu 2005 r. By pierwszym rezydentem British Council na Uniwersytecie Stanowym Kalifornii w Los Angeles.

Joseph posiada doktorat z twórczego pisania z Goldsmiths College , University of London . Wykada na London Metropolitan University , University of Surrey Roehampton , South Thames College i Birkbeck College .

Joseph jest autorem zbiorów poezji Desafinado (1994), Teragaton (1997), Bird Head Son (2009) i Rubber Orchestras (2011). Jego debiutancka powie, The African Origins of UFOs , zostaa opublikowana przez Salt Publishing w listopadzie 2006 roku. Opisana jako afro-psychodelic-noir, poetyckie dzieo metafikcji, mitologii i afro-futuryzmu, zostaa zatwierdzona przez Kamau Brathwaite , Linton Kwesi Johnson i Lauri Ramey , która w swoim wstpie okrelia to jako klasyk przyszoci fikcji. Recenzujc ksik, Ali Alizadeh nazwa Josepha zarówno wiernym spadkobierc, jak i buntownikiem-agnostykiem; czarnym poet nawiedzonym przez przeszo Afryki, a take dwujzycznym postmodernist rozbawionym moliwociami przyszoci. wyrafinowane i intrygujce ni to . Joseph otrzyma nagrod Arts Council za poprowadzenie wycieczki czytelniczej po Wielkiej Brytanii w celu poparcia ksiki. W 2007 roku trasa bya kontynuowana w Europie, obejmujc 10-cio miastow tras po Niemczech i odczyty w Stanach Zjednoczonych.

Joseph wystpuje równie i nagrywa jako wokalista mówiony. Jego debiutancki album z zespoem The Spasm Band Leggo de Lion zosta wydany w kwietniu 2007 roku przez Kindred Spirits. Jego zbiór poezji Bird Head Son zosta opublikowany przez Salt Publishing w lutym 2009 roku, zbiegajc si z wydaniem albumu Bird Head Son . Album zosta nagrany przez dwa dni w Meudon we Francji z udziaem goci Keziah Jones , Josepha Bowie i wibrafonisty Davida Neermana. Album Josepha Rubber Orchestras ukaza si w sierpniu 2011 roku. Jego zbiór poezji, równie zatytuowany Rubber Orchestras , zosta opublikowany przez Salt Publishing w listopadzie 2011 roku. Jego pierwszy solowy album Time ukaza si 3 lutego 2013 roku. Zosta wyprodukowany przez amerykaskiego basist i wokalist. Meshell Ndegeocello . Wystpowa take gocinnie na pytach Mop Mop i Adama Pieroczyka .

W 2012 roku Joseph reprezentowa Trynidad i Tobago na festiwalu Poetry Parnassus w londyskim South Bank Centre .

Caribbean Roots zostao wydane w czerwcu 2016 roku przez Strut Records i Heavenly Sweetness. W 2018 Peepal Tree Press opublikowa swoj powie Kitch: A Fictional Biography of a Calypso Icon . Kitch zosta nominowany do Republiki wiadomoci nagrody , w Royal Society of Literature s Encore Award , i dugo na licie do OCM Bocas Nagrod dla Caribbean literatury . W 2019 roku ukazaa si jego trzecia powie The Frequency of Magic , równie nakadem Peepal Tree Press.

Nagrody i wyrónienia

Dyskografia

  • Leggo de Lion , 2007
  • Syn Gowy Ptaka , 2009
  • Gumowe orkiestry , 2011
  • Mieszkam w Bremie , 2013
  • Czas , 2014
  • Karaibskie korzenie , 2016
  • Ludzie soca , 2018
  • Bogaci s pokonani tylko wtedy, gdy uciekaj, by ratowa ycie , 2021

Bibliografia

  • Desafinado , Poison Engine Press, 1994, ISBN   0-9524152-0-8
  • Teragaton , Poison Engine Press, 1997, ISBN   0-9524152-1-6
  • African Origins of UFOs , Salt Publishing, 2006, ISBN   1-84471-272-9
  • Bird Head Son , Salt Publishing, 2009, ISBN   1-84471-435-7
  • Rubber Orchestras , Salt Publishing, 2011, ISBN   1-84471-819-0
  • Kitch: A Fictional Biography of a Calypso Icon , Peepal Tree Press, 2018, ISBN   9781845234195
  • The Frequency of Magic , Peepal Tree Press, 2019, ISBN   9781845234553

Bibliografia

Linki zewntrzne

Opiniones de nuestros usuarios

Tomasz Wilczyński

Uważam, że ten wpis o zmiennej Anthony Joseph jest sformułowany bardzo ciekawie, przypomina mi lata szkolne. Jakie piękne czasy, dzięki za sprowadzenie mnie do nich.

Christopher Bieniek

Musiałem znaleźć coś innego na temat Anthony Joseph, co nie było typową rzeczą, o której zawsze czyta się w Internecie, i podobał mi się ten artykuł _zmienna.

Kate Kucharski

Ładny artykuł z _zmienna.